04 јун, 2007

Izveštaj sa Belgrade Sport Festa 2007

Ipak je sve proteklo u najboljem redu na ovogodišnjem Beogradskom sportskom festivalu. Pored različitih sportova i mnoštva drugih zanimljivosti, ove godine je učešće na BSF uzelo preko 20 borilačkih veština i sportova. Raj za ljubitelje borenja. Oduzelo bi previše mesta nabrojiti ih sve, ali je važno da su se svi svojski potrudili da predstave veštinu koju treniraju. Tako i treba. Trebaju i obični ljudi, prolaznici da vide kako i koliko se radi u našoj maloj Srbijici i do kog evolutivnog nivoa su došle borilačke veštine. Jedino znam da broj vežbača koji ih praktikuje, uzevši u obzir sve starosne kategorije premašuje brojku od preko 80.000. To nije mala cifra. To odslikava naš mentalitet, borbu, jer smo ipak mi ratnički narod. Samo nam ne valja da smo previše ratoborni ali...
Kiša je u oba dana pretila da naruši prikaze borilačkih veština na skoro popunjenim tribinama beogradskog kupališta, ali ipak su borci bili jači i od nevremena i od svojih strahova pred nastup. Ako je uopšte bilo takvih. Dynamic Aiki jujutsu Asocijacija se predstavila beogradskoj publici u punom sastavu sa svojim najboljim majstorima iz Beograda, Vršca i Kragujevca predvođeni Osnivačem stila Shihan-om Borislavom Radićem. Sve u svemu bili smo zadovoljni celokupnim nastupom jer je bio obuhvaćen kompletan repertoar Dynamic Bu jutsu sistema. Prikazane su goloruke tehnike JU i AIKI principa primenom na jednom i više protivnika, kao i tehnike borbe sa oružjem i odbrana na iste, što je popunilo 15 minuta predvidjenih za nastup.
Iskreno se nadam da će svake godine sve više ljudi posećivati ovakve događaje i uživati u prikazima borenja srpskih majstora borilačkih vestina.

Ознаке: ,

0 Коментари:

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна