31 март, 2008

V seminar škole Dynamic Aiki Jujutsu


je počeo u subotu uveče u 17 h gde nam je gost bio Slavko Sekulic podpredsednik Jujutsu Federacije Srbije. Učesnici seminara predmajstori i majstori naše škole, imali su priliku da se upoznaju sa radom JJF-a i njihovog prvog instruktora koji je pokazivao tehnike koje su rezultat njegovog dugogodišnjeg rada i vežbanja borilačkih veština.

Ju jutsu je toliki nepresušni izvor tehnika i varijacija, da su učesnici konkretno videli sličnosti i razlike dve škole koje su bile minimalne. Svi su bili zadovoljni pokazanim tehnikama i razmišljenjem kojeje izneo Shihan Sekulić tokom 3 časovnog seminara. Posle seminara je dogovorena saradnja imeđu Saveza borilačkih veština Srbije i Jujutsu Federacije Srbije.

Drugi dan je bio rezervisan za tehnike Aiki pravca gde su predavači bili glavni instruktori škole Sensei Bušić i Shihan Radić. Ponovo je odziv bio veliki pa su učesnici bili podeljeni u dve grupe, gde je ekipa u kojoj su bili majstori bila znatno veća. Ponavljanje starih stvari I onda novo, novo…. Majstorska grupa je imala priliku da sasluša opširna objašnjenja Shihan Radića o osnovnim principima Aiki jujutsu-a i da ih ubrzo usvoji koristeći se njima u već poznatim tehnikama. Sve u svemu sat i po vremena ujutru i popodne bili su I više nego dovoljni da majstori malo podignu svoj nivo znanja, a da učenici nauče ili bar pokušaju da nauče neke nove tehnike iz ogromnog repertoara škole Dynamic Aiki Jujutsu.

0 Коментари:

Постави коментар

Пријавите се на Објављивање коментара [Atom]

<< Почетна